• Familiehypotheek en belasting

Familiehypotheek en belasting

Voor een familiehypotheek gelden dezelfde eisen qua aftrekbaarheid als een gewone hypotheek (bij de bank).

Om in aanmerking te komen voor rente-aftrek moet worden voldaan aan een aantal eisen (niet langer dan 30 jaar, annuitair of lineair aflossen (schenking) moet de rente zakelijk zijn. Om geen indruk te wekken dat een van de partijen bevoordeeld wordt moet de lening een marktconforme rente hebben.

De lening moet op de juiste manier worden opgenomen in het belastingformulier. Een fout kan ertoe leiden dat de lening niet in aanmerking komt voor rente-aftrek.

Elk jaar moet worden gerapporteerd hoeveel rente is betaald en wat de restschuld van de lening is. De geldnemer moet dit weten. De belastingdienst controleert deze opgave.

Lees de FAQ hiernaast. Voor vragen kunt u altijd bellen met ANBF.

Het online dossier van ANBF

Bent u geïnteresseerd in een familiehypotheek? ANBF heeft een unieke en onmisbare online tool voor het beheer van een familiehypotheek. Met het online dossier van ANBF regelt u de familiehypotheek helemaal zelf en houdt u veilig alle mutaties van uw familiehypotheek bij. U ziet hoeveel maandelijks is afgelost en de betaalde rente. Het online dossier is te gebruiken voor zowel de geldverstrekker als de geldnemer.

Vul vrijblijvend het onderstaand offerteformulier in. Heeft u nog vragen kijk dan in het FAQ gedeelte van de site of wij deze vraag al beantwoord hebben of neem contact met ons op via het contactformulier.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan