De positieve / negatieve hypotheekverklaring is een soort morele zekerheid.

Bij een positieve hypotheekverklaring verbindt de klant zich om op eerste verzoek van de geldgever mee te werken aan de vestiging van een hypotheek op zijn onroerende zaak ten gunste van de geldgever.

Van een negatieve hypotheekverklaring is sprake als de klant verklaart dat hij de onroerende zaak niet of niet verder met hypotheken zal belasten. De klant zal niet aan anderen toestaan om op zijn onroerende zaak recht van hypotheek te vestigen.

Ook geldt bij de negatieve hypotheekverklaring dat de klant zijn onroerende zaak niet mag verkopen zonder toestemming van de geldgever.

Beide verklaringen tegelijk zijn niet noodzakelijk.

Het online dossier van ANBF

Bent u geïnteresseerd in een familiehypotheek? ANBF heeft een unieke en onmisbare online tool voor het beheer van een familiehypotheek. Met het online dossier van ANBF regelt u de familiehypotheek helemaal zelf en houdt u veilig alle mutaties van uw familiehypotheek bij. U ziet hoeveel maandelijks is afgelost en de betaalde rente. Het online dossier is te gebruiken voor zowel de geldverstrekker als de geldnemer.

Vul vrijblijvend het onderstaand offerteformulier in. Heeft u nog vragen kijk dan in het FAQ gedeelte van de site of wij deze vraag al beantwoord hebben of neem contact met ons op via het contactformulier.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan