Recherchekosten en kadasterkosten zijn niet hetzelfde, maar het zijn beide wel kosten die het kadaster in rekening brengt. Als een notaris opdracht krijgt voor het overdragen van een huis of het vestigen van een hypotheek, kijkt hij in het kadaster wie het huis op naam heeft. Ook wordt gekeken of er al hypotheken gevestigd zijn. De notaris moet het kadaster betalen voor deze inzagen die de notaris doet. Meestal doet de notaris 3x inzage. Bij binnenkomst van het dossier, vlak voor het tekenen van de akte en een dag nadat de akte is getekend. Dit worden de herrecherches en de narecherches genoemd. Een herrecherche is de inzage in het kadaster (de openbare registers), door de notaris op de datum dat de akte getekend wordt. De notaris kijkt of de situatie zoals bij de eerste recherche ongewijzigd is gebleven. Er kunnen beslagen zijn gelegd, de woning kan zijn overgedragen of er kan een nieuwe hypotheek zijn gevestigd. De narecherche is de inzage in het kadaster door de notaris een werkdag nadat de akte is getekend om te kijken of de akte goed is ingeschreven. De kadasterkosten zijn de kosten die het kadaster rekent voor het inschrijven van de akte zelf. Dit is vaak € 77,- of € 124,- euro.

Het online dossier van ANBF

Bent u geïnteresseerd in een familiehypotheek? ANBF heeft een unieke en onmisbare online tool voor het beheer van een familiehypotheek. Met het online dossier van ANBF houdt u veilig alle mutaties van uw familiehypotheek bij. U ziet hoeveel maandelijks is afgelost en de betaalde rente. Het online dossier is te gebruiken voor zowel de geldverstrekker als de geldnemer.

Vul vrijblijvend het onderstaand offerteformulier in. Heeft u nog andere vragen kijk dan in het FAQ gedeelte van de site of wij deze vraag al beantwoord hebben of neem contact met ons op via het contactformulier.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

ANBF Met elkaar, voor elkaar!