Intro

Estate Hypotheek was in 2010 de eerste partij die het concept van de familiehypotheek introduceerde als alternatief voor een hypotheek bij een bank.

Estate hypotheek

Estate hypotheek helpt bij alle stappen die moeten worden genomen bij het afsluiten van een financiering binnen de familie en zorgt ervoor dat alle afspraken duidelijk voor beide partijen worden vastgelegd in een leningovereenkomst. Daarnaast zorgt ANBF voor een on-line administratie met o.a. een maandelijkse e-mail herinnering voor de betalingsafspraken. Hierdoor worden gemaakte afspraken niet vergeten, en zorgt er zo voor dat afspraken in de familie- of vriendschappelijke sfeer zakelijk worden gehouden. Zo weet u zeker dat u alles verstandig hebt geregeld, of het nu gaat om een grote lening of een kleine lening.

Zelf afsluiten zonder advies

Op deze pagina bevindt zich het aanvraagformulier invullen waarmee u zelf –zonder advies– een Estate Familiehypotheek kunt samenstellen en kan afsluiten.

Onderhands of notarieel

U kunt de lening als onderhandse lening in onze administratie laten opnemen of de lening laten inschrijven als hypotheek via een notaris. De notaris zorgt voor de aktes en de registratie van de hypotheek. De uitbetaling van de familiehypotheek loopt via de notaris.  Na passeren krijgt u uw eigen online hypotheekdossier waarmee u gedurende de hele looptijd alle betalingen en de stand van de lening kunt bij houden. Via uw hypotheekdossier kunt u ook de lening beëindigen.

Stel zelf een Estate Hypotheek samen

U krijgt

Estate hypotheek biedt:

  • een zelf op te bouwen lening met voorwaarden die u zelf bepaalt (looptijd, rentepercentage etc.)
  • on-line dossier met alle documenten en mogelijkheid om lening zelf te beheren
  • maandelijkse e-mail met te betalen rente voor leningen met verschillende aflossingsvormen (lineair, annuitair, lening met vast aflosbedrag)
  • herinneringen waneer rente aan te passen
  • jaaropgaaf

Zelf lening beheren/aanpassen

Beide partijen houden de lening zelf bij via het on-line dossier. U kunt:

  • achterstanden invoeren / inlopen
  • extra aflossen
  • algeheel aflossen

Kosten

eenmalig €99 voor een onderhandse lening

eenmalig €199 voor een lening met recht van hypotheek (via notaris)

jaarlijks €60,50

Ga naar uw on-line dossier van uw Estate Hypotheek