• Eigen Huis familiehypotheek via ANBF

    Via ANBF kunt u de Eigen Huis familiehypotheek service afsluiten (zonder advies)

Intro

Sinds 2013 biedt de Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid een familiehypotheek af te sluiten. ANBF verzorgt de administratie van deze leningen.

Eigen Huis familiehypotheek

De Eigen Huis Familiehypotheek helpt bij alle stappen die moeten worden genomen bij het afsluiten van een financiering binnen de familie en zorgt ervoor dat alle afspraken duidelijk voor beide partijen worden vastgelegd in een leningovereenkomst. Daarnaast zorgt ANBF voor een on-line administratie met o.a. een maandelijkse e-mail herinnering voor de betalingsafspraken. Hierdoor worden gemaakte afspraken niet vergeten, en zorgt er zo voor dat afspraken in de familie- of vriendschappelijke sfeer zakelijk worden gehouden. Zo weet u zeker dat u alles verstandig hebt geregeld, of het nu gaat om een grote lening of een kleine lening.

Zelf afsluiten zonder advies (of met advies)

Op deze pagina bevindt zich het aanvraagformulier invullen waarmee u zelf –zonder advies– een Eigen Huis  Familiehypotheek kunt samenstellen en kan afsluiten.

U kunt de familiehypotheek ook via Vereniging Eigen Huis afsluiten. Dit kan alleen via een advies-traject dat u -na afspraak- samen met een hypotheekadviseur doorloopt (kosten €1.249). Dit bedrag is exclusief de notariskosten.

Wilt u een familiehypotheek in combinatie met een andere hypotheekvorm afsluiten, dan zijn de advieskosten voor de familiehypotheek inbegrepen bij de kosten voor een regulier hypotheekadvies- en bemiddelingstraject. Hiervoor geldt een vanaf prijs van €1.899,-.

Onderhands of notarieel

U kunt de lening als onderhandse lening in onze administratie laten opnemen of de lening laten inschrijven als hypotheek via een notaris. De notaris zorgt voor de aktes en de registratie van de hypotheek. De uitbetaling van de familiehypotheek loopt via de notaris.  Na passeren krijgt u uw eigen online hypotheekdossier waarmee u gedurende de hele looptijd alle betalingen en de stand van de lening kunt bij houden. Via uw hypotheekdossier kunt u ook de lening beëindigen.

Kosten

De éénmalige afsluitkosten bedragen € 199,- voor de hypotheekvariant en € 99,- voor een onderhandse lening. Deze kosten zijn voor rekening van de geldnemer. Deze kosten worden door de notaris verwerkt in de afrekeningsnota bij de hypotheekakte.

Voor het gebruik van het online hypotheekdossier wordt er een administratievergoeding van € 60,50 (incl. 21% BTW) per jaar in rekening gebracht bij de geldgever (zo lang de lening loopt en u gebruik maakt van het online hypotheekdossier).

Beheerder/ administrateur

De lening wordt beheerd door ANBF. ANBF zorgt voor de maandelijkse renteberekening en de jaaropgaaf.

Stappen

  1. Na invullen van het aanvraagformulier ontvangt u binnen 1 werkdag een conceptleningovereenkomst. U kunt de overeenkomst doornemen en eventuele aanpassingen doorgeven
  2. De door beide partijen getekende leenovereenkomst wordt doorgezonden naar de notaris voor de hypotheekakte (of gaat de administratie in bij ANBF).  Bij het notariele traject zorgt de notaris voor het vervolgstraject: u ontvangt een concept-hypotheekakte met opgave van het door de geldgever over te boeken bedrag. Vervolgens regelt de notaris de ondertekening, de overboeking van de gelden naar verkoper en de registratie van de hypotheek in het Hypothekenregister van het Kadaster.
  3. op de startdatum van de lening ontvangt u een inlogcode voor het on-line dossier. Iedereen ontvangt elke maand een e-mail met het te betalen (te ontvangen bedrag). Jaarlijks ontvangt de geldgever de jaaropgaaf.
  4. Extra aflossingen of algehele aflossing regelen geldgever en geldnemer zelf door een druk op de knop in het on-line dossier.
  5. Bij algehele aflossing van de lening wordt het dossier automatisch beëindigd.

Notaris

U kunt de Eigen Huis familiehypotheek via elke notaris in Nederland afsluiten. Ca. 100 notariskantoren hebben ervaring met het afsluiten van deze hypotheekvorm. Op verzoek zenden wij u deze lijst toe.

Het online dossier van ANBF

Bent u geïnteresseerd in een familiehypotheek? ANBF heeft een unieke en onmisbare online tool voor het beheer van een familiehypotheek. Met het online dossier van ANBF regelt u de familiehypotheek helemaal zelf en houdt u veilig alle mutaties van uw familiehypotheek bij. U ziet hoeveel maandelijks is afgelost en de betaalde rente. Het online dossier is te gebruiken voor zowel de geldverstrekker als de geldnemer.

Vul vrijblijvend het onderstaand offerteformulier in. Heeft u nog vragen kijk dan in het FAQ gedeelte van de site of wij deze vraag al beantwoord hebben of neem contact met ons op via het contactformulier.

Klik hier voor een concept leningovereenkomst voor een Eigen Huis Familiehypotheek

Klik hier als u wilt inloggen in het on-line dossier van uw lopende Eigen Huis Familiehypotheek